štvrtok 1. decembra 2011

ZODPOVEDNÉ SPRÁVANIE - STAVEBNÉ SPORENIE - ZODPOVEDNÉ SPORENIE . Vláda sa chce správať zodpovedne ?!

LOBBING   ZA  STAVEBNÉ   SPORENIE

SPRÁVANIE -  STAVEBNÉ  SPORENIE - ZODPOVEDNÉ  SPORENIE - sa má vraj do budúcna zrušiť. Vláda Zodpovedne a s plnou vážnosťou prezentovala, že sa bude správať zodpovedne.  Potom prečo  chcú možno do búducna rušiť alebo obmedzovať zodpovedné správanie sa ? . 

Stavebné sporenie je jedinou podporou od  každej vlády, ktorá je práve pri moci.  Je to jediná forma podpory zodpovedného správania sa  ľudí k otázke riešienia svojej bytovej otázky.    Tiež sa dá hovoriť o efektívnej správe bytového fondu na Slovensku.  

Stavebné sporenie skôr treba podporiť , ako ho  sprísňovať , a ešte ho do budúcna plánovať zrušiť.   Je pravda , že stavebné sporenie nemá takú marketingovú podporu a u mladých nemá ten správny šmrnc- teda že sa neobjavuje v reklamách a nie je masívne podporovaný ako sú rôzne iné úvery- ktorým sa hovorí aj hypotekárne úvery.

Ale ani jedna banka neposkytuje klasický hypotekárny úver, obchádza ajtak zákon. Ale to je iná téma.  Pracoval som priamo na oddelení  hypotekrárnych úverov, a pracoval som aj pre stavebnú sporiteľnu.  Práve tým marketingom chcem len vyjadriť to, že banky sa byjú o hypotekárnych klientov,  a lákajú ich na nie celkom pravdivú reklamu, lebo úrokové miery sú len od, a tie najnižšie úroky dostanú tí najbonitnejší klienti. Je to marketingoví šum, stavebné sporenie to robiť nemusí, lebo za ten čas sporenia - stavebný sporitelia získavajú právny nárok na úver podľa toho akú tarifu si vybrali.

Normálni  ľudia, ktorí majú zodpovednosť v kostiach, si budú sporiť, aj popri hypotéke. Či necháte mladých ľudí na pospas- úveru ?  Budete podporovať  novú potenciálnu bublinu ?   Nenecháte im vôbec   priestor na zodpovedné správanie. ?   Prečo ničíte priestor na efektívnu tvorbu úspor – a ich následnu premenu na reálne investície, ktoré sa sporili časom ? .

 Či ponecháte formu investovania – výhradne na úverovej báze.  Nie je  práve  toto správanie ( vo všeobecnosti, je mi jasné že je tam aj viacej faktorov ) jedným z  faktorov dlhovej krízí.   SVET zabudol sporiť.  Svet robí všetko na dlh, aj investuje.  Svet sa potrebuje prinavrátiť k sporeniu- musí začať vytvárať sporenie. Do budúcna  bude mať sporenie pre ekonomiku aj spomalenie inflácie.( to je opäť iná téma, lebo Svet s netrpezlivosťou a veľkým očakávaním - čaká - doslova čaká na infláciu ako efektívny spôsob zbavenia sa dlhov - to je iná tému- mám o tom článok- VOJNA, KRV či papier - vid v mojich poznámkach ) .

Máte  tri roky do nových parlamentných volieb.   Treba  sa správať strategicky a nebrať  ľudom aj to posledné zodpovedné   správanie,  ktoré vykonávajú.    Ak tak urobíte- vytvoríte tým priestor  pre nezodpovedné správanie.  Vašimi  volebnými tézami,  je  správať sa  zodpovedne a odlžovať spoločnosť.  Stavebné  sporenie podstatným spôbom  pomahá  rozvoju bytovej otázke. Má u nás veľkú tradíciu.  

Bude Vašou veľkou politickou chybou – vôbec túto otázku otvárať.  Skôr podpora  stavebného sporenia- by Vám podstatným spôsobom zvýšila šance na zotrvanie vo vláde.   1 200 000  sporiteľov ?   To číslo Vám je úplne ukradnuté ?

Šetrenie je dôležité- a ja pevne verím že táto vládna koalícia má dostatok rozumu na to aby si spočítala jedno.  Urobila dosť drastické opatrenia, dokonca zvýšila DPH o 1 %.   Za tieto opatrenia musí spoločnosť aspň niečo získať-  napríklad nechať  stavebné sporenie na pokoji- alebo ho dokonca  podporiť.  Získate tým ďalší politický kredit a nových voličov.    Je to forma podpory bývania- tak sa ňou prezentujte, nie ju ničte. Istotne získate viac hlasov pri jeho podpore ako jeho okliešťovaním alebo dokonca zrušením. Politická chyba- ešte raz to zdôrazňujem.

Verím,  že terajšie koaličné zoskupenie má dostatok politického rozumu, aby tie kroky ktoré teraz vedú k ozdraveniu verejných financií,  aby tieto kroky o necelé tri roky,  nevyužívať  iné koaličné zoskupenie, ktoré bude mať  úplné iné  priority.  A môžu to byť  priority, ktoré nebudú mať nič spoločné so zdravým rozumom.  Zadlžovanie bude pokračovať ak príde iné vládne zoskupenie po Vás. To Vy ale veľmi dobre viete.  Prečo sa potom odkláňate od proklamovaného zodpovedného správania sa ?

Politika je umenie možného, nikdy nie umenie žiaduceho.  Zaujímate záujmy  5 400 000 ľudí.  Je jasné že  sa zameriavate na priority  svojej  voličskej základne.  Ale  Vašou ďalšou prioritou, je pokračovať  aj v ďalšom volebnom období – aby Vaše reformy mali v budúcnosti  odozvu a hlavne ekonomickú hodnotu pre ľudí.

AK sa budú každé 4. roky meniť vlády, žiadne reformy ktoré tá ktorá vláda urobí, a tá následná ich zruší nebudú mať žiadny efekt. Budeme stáť na mieste. Príde niekto- bude upratovať, príde druhý bude robiť bordel a zadlžovať.

Aký to bude mať pre vývoj Slovenska zmysel ? Máte Vy politici aj národohospodársky princíp ? .  Alebo ?
Zo strednodobého politického hľadiska je pre vývoj Slovenska naozaj dôležité to aby sa pozícia Smeru oslabila na rokovateľných 20 % preferenčných hlasov.  

Politik je človek, ktorí musí brať do úvahy  vývoj každej sociálnej  skupiny- a to či od batoliat, cez základnú školu, strednú školu, potom buď práca alebo študent, potom mladá rodina ( nie každá mladá rodina má možnosť osamostatniť sa a mať na nový byt či dom- asi prečo sa posúva bod pôrodu ?  - to sú ale iné otázky ) .

Tá mladá rodina ak nemá peniaze na nový byt alebo dom- sporí-  alebo im ich rodičia sporili- a cez čo sporili – cez stavebné sporenie, ktoré im v súčasnej dobe isto nepokryje celú obstarávaciu cenu nového bytu či domu ale pomôže im to s ich rodinným  rozpočtom. 

Ľudia plánujú s ich jedinou možnosťou a to zo stavebným sporením.  Zoberte im túto možnosť , zoberetie im aj poslednú nádej na zodpovedné správanie.  Potom im bude  jedno koho budú voliť, už nebudú mať  zodpovednosť  žiadnu, a priznám sa aj ja- načo sa trápiť- budeme všetci  žiť na dlh , tak ako je to dnes vo svete v móde.  Veď  Euroval sa o nás postará, každý bude ručiť za každého, že v pohode – žite na dlh, my Európania sa za seba zaručíme.
 Chcete podporovať   takéto správanie.  Máte odvahu na zodpovedné správanie ?

Nová politická generácia z radov GEMERA , sa formuje, bez rozdielu na to ako sa správate.   Vaše správanie je vždy pod dohľadom a vždy aj bude- lebo ste platení z verejných prostriedkov.  Musíte preto dbať  na všetky vrstvy.
Vašou maximálnou úlohou je oslabiť pozície Smeru na prijateľných  20 alebo najlepšie pod 20 %-  aby museli počúvať  stredo pravicový blok.

To je Vašou prioritou na Vaše ostávajúce 3 roky.  Musíte zúžiť koalíciu na čo možno najmenší počet strán, aby koaličná rada nebola na programe každý deň.  Vy to viete najlepšie.   Nemusí   Vám to vypisovať nejaký  národohospodár.

Prostriedok na to aby ste si získlai viac voličov- je ponechať  stavebné sporenie  alebo ho dokonca podporiť.    Ak ste prišli do vlády, len preto aby ste sa hádali a nemali spoločné riešenie pre  politickú nadvládu SMERU-  tak Vaša doterajšia práca bude o tri roky zmarená práve ním. 

Môžete sa ďalej hádať, a všetky  kroky , ktoré vedú k naplneniu verejných financíí- budú viesť ich opätovnému rozvratu.  Nikto Vám po troch rokoch ,ak ľuďom niečo na oplátku nedáte, nebude veriť.  Učte sa od pána Fica.
Trocha efektívneho populizmu potrebujete aj Vy na to aby ste získali hlasy.

Aby sme sa dostali od stredo pravej alebo úplne ľavej vlády- do vytúženého stredu, a v prípade potreby by sme sa občas pozreli do prava a občas doľava.  Aby sme nefrustovali žiadnu stranu ani ľavú ani pravú.

Musíte nálady každej strany tlmiť efektívnym spôsobom aby sa od Vás hlasy neodvracali. Aby boli voliči spokojný, a buď pôjdu voliť  Vás, alebo nepôjdu voliť, a tým tiež vyjadria určitú spokojnoť  s Vami.

No ak nebudú spokojný, tak pôjdu k urnám, a budú voliť hocikoho len nie Vás- a to isto čakajte od dôchodcov, lebo oni majú dostatok času na premýšľanie, a veľmi dobre si uvedomujú  čo získajú – preto voliž pôjdu.

PONECHAJTE  STAVEBNÉ   SPORENIE- ako správne plánovaný politycký krok k zachovaniu lojality väčšiny voličou.

Prečo ho ponechať alebo  dokonca podporiť ?

-          Podpora  zodpovedného správania
-          Získanie nových- to je priorita, a udržanie si stabilnú voličškú základňu
-          Väčia  šanca na opätovnú výhru vo voľbách
-          Snaha oslabiť pozíciu ľavicu- aby mal Smer pod 20 percent
-          Učiť sa robiť efektívnu populistickú politiku aby ste mohli pokračovať v začatých reformách
-          Aby ste zachovali relatívnu ekonomickú slobodu
-          Aby boli reformy dotiahnuté
-          Aby ste sa robili to čo ste povedali- správať sa zodpovedne .

Verím  Vo Vašu zodpovednú politiku, aby som potom ak to bude inak, nemusel prehodnocovať  a tympádom aj moje okolie tiež- koho voliť v budúcich voľbách.

Váš národohospodár  a človek odkázaný na stavebné sporenie a tympádom aj zodpovedné správanie,

Vonderčík Michal ,  0948 307 022

Budem tento list každému stredo pravicovému politikovy .

istotne sa nekýval. Pod tým dvojkrížom, bola riadna výšava.
Prvý dosiahnutý ,, slobodný ,, cieľ- Chopok

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára