sobota 3. decembra 2011

Populista najväčší na Slovensku si začína zohrievať polievočku u novinárov

Spotrebiteľ , budúcnosti všetkých produktívnych ľudí

Dobrý deň pán Spotrebiteľ, alebo pán Populista, alebo pán so sakom- čo má futro celé červené. Dobrý deň. Som rád že si začínate zohrievať polievačku u novinárov. Veď treba zmeniť politiku, a treba ju zmeniť veľmi rýchlo- treba zmeniť stratégiu politického vyjadrovania. Som rád, že zase a znova začínate populzovať. To Vám ide, išlo najlepšie a dúfam že Vám aj to čoskoro skončí.

Najväčšiu skazu, ktorú kedy Slovensko zažilo- hneď po Mečiarovi- ste Vy pán Spotrebiteľ budúcnosti produktívnych ľudí. Čo svetoborného ste už Vy za Vášho pôsobenia uskutočnili - čo ? Pýtam sa ? Ešte aj tých, ktorí Vás volili- dôchodcov ste oklamali- aspoň keď ste už to koryto preplnené dostali - tak ste aspoň naozaj mohli aspoň svojim sympatizantom pomôcť. Nie, nedalo sa lebo bola kríza- bolo treba šetriť .

A zrazu píšete že Slovenská ekonomika je v dobrej kondícií ( 15 % nezamestnanosť - to je skvelá kondícia to fakt ). Tak potom kde je pravda pán populista- ? kde je pravda- tak odovzdávali ste ekonomiku v dobrej kondícií, tak prečo ste nedali dôchodcom ozajstné dôchodky- nie smiešnych 30 euro na Vianoce ?

ČO pred Vianocami bola kríza, a pred odovzdávaním vlády- už bolo dobre- už Slovenská ekonomika je zrazu v najlepšej kondícií a už má aj z čoho na dôchodky vyplácať. Len jeden problém je- už teraz Vy nie ste za korytom, tak sa už dôchodky môžu financovať však. ? No a prepáčte- Privilegovaná ? to bol zásah do čierneho - no tak to fakt. Chvála pána aj všetkým svätým, že takú odborníčku na sociálnu politiku sme tu mali.

Samozrejme je v tom tá možno najväčšia irónia. Neodbornosť doslova - doslova- to treba zvlášť podčiarknuť- v priamom prenose. My ekonómovia sme mali možnosť vidieť v priamom prenose ,, červenú formu riadenia ekonomiky a populizmus k tomu,,. Som rád že Vám Hospodárske Noviny dovolili napísať tento Váš populistický článok, a je mi tiež jasné- že si zohrievate svoju polievku. A jedno Vám poviem jasne- Vaša Vláda nikdy nepôjde dobrým smerom- a ani nikdy nešla- lebo Vy neviete robiť základnú vec-

Vy neviete vytvárať hodnoty- vy viete len jednu jedinú vec- spotrebovať- iba to viete- nič viac nič menej. A čo je na tom najhoršie- viete to robiť bohužiaľ pre nás, veľmi efektívne- priam geniálne viete spotrebovať budúcnosť Slovenska, a najhoršie na tom je to- že vždy niekto bude musieť prísť- a upratať to po Vás- keď ste sa Vy do sýtosti najedli budúcnosti mladých a produktívnych ľudí. Tak dobrú chuť pán Spotrebiteľ, pán Populista, pán predseda- vlády- ktorú som ja nazval- posledný nádych minulosti. A ktorá bola posledným nádychom minulosti v priamo prenose v rokoch 2006 až 2010.

Michal Vonderčík- Smite
autor je národohospodár- politológ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára