piatok 2. decembra 2011

Byť či nebyť – moderným otrokom ?

Povinnosť ísť voliť- nie len kvôli sebe ale kvôli generáciám ktoré prídu po nás

Ako reakciu na článok v hospodárskych novinách- 5.5. 2010. Politici už priznali pravdu. Dane stúpnu. a reálnu situáciu, ktorá hrozí po voľbách na Slovensku.

Tak a je to konečne vonku, to čo sa už na streche hovorilo je potvrdené. Ak prieskumy hovoria o tom, že bude zrejme najnižšia účasť, tak potom už naozaj neviem kde žijem. Keď je jasné, že ak vyhrá ľavý blok- ten nič iné nevie- zvýši dane, a aj majetkové dane- teda aj dane z nehnuteľností. No neviem komu sa toto opatrenie bude páčiť a kto ho dokonca podporí aj svojim hlasom. No ja to určite nebudem, a verím že mnohí ľudia hlúpi nie sú a zvyšovanie daní a ďalšie zadlžovanie a možný krach voliť nepôjdu. To nech radšej naozaj sedia doma.

A potom je tu alternatíva k ľavicovému bloku a to je Stredo pravicový blok- pôjde tou cestou, aby platili všetci, ale dane zvyšovať nebudú. Pôjdu tou správnou cestou, upracú za Ficom aj sa Privilegovanou K...vou Vierou, a spláchnu aj Harabina- ktorý krásne podporuje rozkvet mafie. Jediný kto je schopný je minister zahraničných vecí, škoda že je v nesprávnej strane. Teraz sa pozrime ako sa na to budú pozerať investori.

Ak vyhrá ľavicový blok- si myslíte že sa pohrnú aby ku nám investovali, ak sa vrátime ku krásnym 40 %- progresívnym- Velcome Meciar II back, daniam ? No to určite. Akonáhle zacítia smrad socializmu, tak si buď pekne zapýtajú od vlády možno aj 20 ročné daňové prázdniny, krajina nebude v takom postavení, aby si mohla investorov vyberať, my si ich budeme musieť doslova a do písmena ak Fico ostane, kupovať.

Budeme si kupovať možnosť pracovať. To sa už deje aj teraz. Keď vynikajúci ,, zákonník práce,, ochraňuje insiderov, a ľudia čo prišli o robotu, musia mať plné vrecká ak si chcú nájsť dobrú prácu. Zákonník práce sa bude musieť upraviť podľa aktuálnej situácie. Tento upravený zákonník práce, ktorí upravili socialisti Fico a spol, pre väčšiu sociálnu ochranu zamestnancov je pascou a podporuje klientelizmus, a dokonca podporuje rast nezamestnanosti. Porovnal by som to s plavbou na lodi. Loď je zamestnávateľ, a všetci na nej sme zamestnanci.

Je krásne počasie, všetko funguje ako má. Loď má priaznivý vietor a má dostatok klientov, ktorí radi zaplatia za výletnú plavbu. Počasie je nádherné, prevláda hojnosť pre obe strany. Počasie sa ale po čase začne meniť- začne poprchávať, zamestnávateľ je rozumný, a túto situáciu predvídal. Preto má časť zamestnancov zamestnaných na dohodu, a tých prepustí ako prvých. Minulý zákonník práce bol oveľa viac pružnejší a boj veľkou výhodou pre nových investorov aby zvážili svoj vstup investovať na Slovensko. Mohli pružne reagovať na ekonomické podmienky.

No po miernom po - po prchávani , začne pršať silnejšie, zamestnávateľ- je v pasci- podľa zákonníka práce, nemôže pružne reagovať- ( nemôže na základe zmenenej situácie rýchlo reagovať- musel by platiť veľké peniaze- za prepustenie zamestnancov- odstupné a pod., bude čakať a modliť sa aby sa situácia rýchlo zmenila, ale ak sa situácia nebude meniť- tak radšej pôjde do konkurzu a nechá podnik padnúť- akoby mal vyplatiť odstupné- v konečnom dôsledku odstupné vyplatí ajtak štát- zo sociálneho fondu, ktorý je na to vytvorený. Túto povinnosť by mal jednoznačne prebrať štát v plnej miere, nie čakať kým si podnik uvedomí, že konkurz je pre neho lacnejšia forma straty. ), ak nemôže znižovať riziko tým spôsobom aby ľudí zamestnával na dobu určitú, ale im musí podľa zákona po roku dať dobu neurčitú, je v pasci, lebo ak nemá zákazky, musí im dať výpoveď a odstupné. V tomto prípade zamestnávateľ supluje sociálne úlohy štátu.

Tu by mal nastúpiť štát, a tu by mal pomáhať , pretože ak to zamestnávateľ urobí – on to totiž nakoniec bude musieť urobiť- prepustí zamestnancov a vyplatí im odstupné- presne podľa zákonníka práce, ktorý im to prikazuje. A ak nie je veľký zamestnávateľ, ktorý zamestnáva 1000 alebo 2000 ľudí, tak je to jeho koniec, zbankrotuje. Prežijú iba veľký. Krvný obeh mikro- ekonomiky- teda malé a stredné podniky- pre zákonník práce zbankrotuje. Veľké prežijú, majú dostatočný kapitál .

Z nástupom krízy sa mal hneď pružne prispôsobiť aj zákonník práce, takto vznikla situácia, že štát podniky ktoré pomaly padali ku dnu, lebo museli platiť ľudí, za v podstate žiadnu prácu, nemali zákazky, ich táto sociálna náhrada- potopila, a štát neurobil nič- nechal nech zbankrotujú, a nech vzrastie nezamestnanosť. A zbankrotovali. Mnohí sa potom už neodvážia znova vytvárať pracovné miesta a na čo- keď ich samotný štát nepodporil, a iba im neustále sťažuje podmienky v podnikaní. Pôjdu a budú aj oni predávať svoju prácu na trhu práce, a radšej budú pracovať pre veľkého zamestnávateľa, lebo im nič iné neostane.

A štát bude rád. Minulá vláda pochopila dôležitosť malého a stredného podnikania- ako dôležitý krvný obeh štátu, a hlavne zvyšovania konkurencie na tlak cien smerom dolu. Pretože veľké podniky, majú monopol, a dlhodobo by boli neefektívne, preto je potrebné aby im malé a stredné podniky brnkali na nervy- sú tiež dôležité , pretože zvyšujú pridanú hodnotu práce, inovujú a rastú oveľa rýchlejšie ako veľké molochy, ktoré sa vďaka svojej veľkosti nedokážu tak pružne prispôsobovať vzniknutej ekonomickej realite.

Ale nie Fico a spol sú natoľko s prepáčením sprostý, to je isto preto, lebo oni žili podstatnú časť v komunizme, nikto ich ekonomickému mysleniu nenaučil, a je jasné že starého koňa novým zvykom ťažko naučíš, že to nechápu. Nechápu – ľahkú a jednoznačne lacnejšiu cestu- cestu voľného trhu bez prekážok v podnikaní a rôznych obmedzení.

Veď nás nechaj sa správať podľa našich predstáv ty obuch sprostý, ja sa nechcem správať podľa teba Robo,a tobôž nie podľa Privilegovanej K....Vy Viery, ona ani nevie čo to slovo- ekonomika znamená.

Veď za to bojovala minulá generácia, aby boli konečne slobodný- abysi mohli robiť čo chcú. Ja odmietam za tvoju sprostosť a neschopnosť rozumne šetriť, platiť. Ja ťa pošlem do čerta , 12.6 ideš preč, to je mne jasné už od dátumu kedy si prebral vládu.

Volíme si medzi doslova a do písmena- medzi Vyššími a nižšími daňami. Ak už pre nič, tak sa treba rozhodnúť pre menšie zlo. A v tomto prípade je to stredopravá alternatíva- SDKú- Ds + KDH + Sas- najlepšia alternatíva na zachovanie daní na rovnakej úrovni ako máme teraz a pre skvalitnenie podnikateľského prostredia, ktoré potrebujeme pre to aby sme sa mohli na ňom bez problémov uplatňovať a bez problémov si hľadať zamestnanie podľa našich predstáv .

Smer + Hzd + niekto iný- tlačí sa KDH, lebo s SNS už Smer do volieb nepôjdu, alebo sa budú diať zázraky a sa spoja s SMK, ktorá tiež pre oba bloky predstavuje nutné zlo. Tak čo ? Ja dane vyššie nechcem, preto Smer a ostatných zaostalcov, čo nevedia nič iné iba spotrebovať budúcnosť nie len moju ale aj budúcnosť ročníkov od 1990 do 2000, ktorá som zvedavý ako sa zachová, keď pochopí ako sme hospodárili, a čo sme im nechali- prekrásnu spúšť.

Budú nadšený, keď budú takzvanými modernými otrokmi, ktorí budú musieť splácať všetky dlhy, ktoré nám socialisti zanechali. Len buďme ležérny, a nestarajme sa. Pravica má šancu na veľký úspech, všetci rozumný ľudia musia ísť voliť- je to ich svätá povinnosť. Ja fakt odídem z tejto krajiny, ak tu bude ľavica.

To je koniec nádejám na slušný život. Pchať do zadku sa mi hnusí . To fakt. Preto voľte pravú cestu, nepozerajte sa na to kto tam bude, všetci politici majú za prstami špinu bez výnimky. Minulá vláda ale pripravila podmienky aj pre nás bežných ľudí, veď si spomeňte na roky 2006, 2007, na krásne časy, kde keď ste si povedali že sa Vám v práci nepáči, išli ste inde, a za dva mesiace ste naozaj aj inde boli, a nemuseli ste sa nikomu do zadku tlačiť.

Fico a tá jeho svätá výhovorka- kríza nás postihla, skvelé, tak sme museli dva krát viac míňať, no perfektné. Tak aj rodina si povie, prišla kríza, daňové prímy nám asi klesnú o polovicu, nevadí stará moja, my ešte pridáme a spotrebujeme dvakrát viac ako keď sme mali 100 % daňové príjmy. Veď si požičiame, a to decko čo máme v postieľke, tak tú pôžičku za nás neskôr vyplatí.

Dáme mu dlh do vienka, Vav to dieťa nám bude teda nesmierne vďačné. Krásny medzinárodny dlh mu zanecháme . Uvedomte si už všetci konečne, aká vážna hrozba Fico a spol pre nás predstavuje. Ak jeho voliči ostanú pasívny a nepôjdu voliť, tak mi všetci musíme byť aktívny a každého naokolo čo má pozitívny prístup k životu osloviť aby išiel voliť. Sa pozrite na svoje malé deti- sa im pozrite do očí, a uvedomte si , že im pripravujeme našimi krokmi ich budúcnosť. Zmobilizujme každého koho môžeme a voľme pravý blok ( SDKÚ DS ). A tak o tom či ,, Byť alebo nebyť moderným otrokom rozhodneme my- teda každý občan Slovenska a to 12. 6.2010 .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára