piatok 2. decembra 2011

Inteligencia

Inteligencia v pravom zmysle slova, znamená, reagovať na situáciu tak ako si situácia vyžaduje, to znamená - prispôsobiť sa zmenenej situácií čo možno najrýchlejšie a využiť zo zmenenej situácií čo možno najviac.

Inteligencia však prináša v istom zmysle aj riziká. Tie riziká spočívajú hlavne v tom, že človek má obsiahnutých príliš mnoho informácií a to z toho dôvodu, aby sa dokázal efektívne prispôsobovať zmeneným podmienkam a hlavne to množstvo informácií ktoré má, mú bráni k tomu aby sa rýchlejšou cestou dopracoval k svojmu cieľu. Dokonalá inteligencia znamená, že si tie podmienky sám vytváram, teda predchádzam prispôsobovaniu sa .

To však nie je tak vzrušujúce ako niekoho kto podmienky vytvára, takzvane prekabátiť, a obrátiť jeho podmienky proti nemu. O tom som však nechcel
Chcem písať o tom, ako sa po všeobecnosti ľudia ,, inteligentný- alebo vzdelaný, správajú. Sú to vyštudovaní ľudia- väčšina z nich berie štúdium vážne, niektorí berú štúdium ako povinnosť, ktorú im naordinovali ich rodičia, tak si užívajú, a tým tretím, je to kompletne jedno čo študujú, potom sú tu študenti, ktorí vedeli presne čo chcú študovať, preto tam prišli.

Akákoľvek skupina ktorú som uviedol, predstavuje pre ktorúkoľvek krajinu riziko. A to z jedného prostého dôvodu. Kvôli pýche a hrdosti. Pre tento prostí pocit, títo ľudia zvažujú, na základe naštudovaného, ( čo celých 5, niektorý aj 10 rokov sedeli v prednáškových laviciach-), nakoniec zvažujú koho koniec koncov pôjdu voliť. Viete prečo je to tak ? Je to z jedného prostého dôvodu, kvôli pýche a hrdosti, ktorú v sebe nosia títo kvalifikovaný odborníci.

Neveria nikomu iba sebe , a preto nikdy nebudú takí úspešný ako niekto, kto nedral lavice polovicu svojho života, ale si tých čo tieto lavice drali proste kúpi. A inteligenti budú radi, lebo skrz svoju pýchu, budú pyšní na seba, že zarábajú aj 5000 eur mesačne, to je ok, budú makať ochotne aj 12 prípadne 14 hodín ak bude treba. Čo však títo inteligenti nepochopia je to, že ak ostanú sedieť na zadku a nepôjdu voliť 12.6.2010, tak im ich strávené roky v škole nebudú platné nič, môžu mať aj desať titulov pred aj za sebou, ajtak ak nepôjdu voliť, a vyhrá iná alternatíva ako im rozum kázal aby išli voliť, tak potom budú otrokmi svojho vlastného konania resp. nekonania – teda toho že sa spoľahli na obyčajných ľudí, ktorí urobili jednoduchú vec- išli voliť.

Lenže treba podotknúť jednu dôležité vec pre tých čo sú vysoko inteligentný. Viete koho pôjdu voliť jednoduchý ľudia ? Oni nesedeli ďalších 5. vysokoškolských rokov v laviciach, teda len ťažko chápu systému ktorý ich ovláda. Jednoduchý ľudia pôjdu voliť jednoduchých politikou. Kto je jednoduchý politik- Fico, Vierka a spol, a,,šľahnutý Slota- priam dokonalý inteligent- aj titul má,,, a končiaci Mečiar- skaza Slovenka číslo 1. ( Fico je jeho krásnym pokračovateľom ).

Títo jednoduchí ľudia majú tak málo informácií, že veľmi ľahko podľahnú rozprávkam o treťom dôchodku a o tom, že štát sa o nich istotne postará. Pričom inteligentný majú toľko informácií , že realita je úplne niekde inde a vedia že rozprávka je síce pekná, ale realita bude iná. Otázka je teraz tá- kto s týchto dvoch skupín občanov- inteligentných a jednoduchých pôjdu voliť. Odpoveď je : Najviac pôjdu voliť jednoduchý voliť, ktorým sa páči rétorika ľavičiarov o 13. Dôchodku a rôznych sociálnych odvodoch - alebo sociálnych podvodoch.

Čo urobí inteligencia- ? Pomerná väčšina z nich voliť nepôjde. A prečo- ? Preto, lebo ich informačná vybavenosť im neumožňuje správne sa rozhodnúť pre tú ktorú alternatívu, a preto lebo je ich pomerná menšina. A prečo sa nevidia rozhodnúť – hlavne pre svoju pýchu a hrdosť. Lebo sú natoľko zdatný a odolný, že si veria, nechcú niekoho splnomocniť na to aby riešil ich problémy. Problém nastáva vtedy, keď vyhrá ľavica, a tá rieši problémy hlavne svojich voličov – teda dôchodcov.

Tu potom dochádza k nevídanému javu., že vysoko inteligentným občanom, začnú vládnuť dôchodcovia ( u nás v rokoch tento stav nastal od 2006 do 2010. Jednoduchý ľudia vládnu ľuďom inteligentným, a to vďaka jednoduchosti. Preto sa pýtam, chcete aby nám vládli dôchodcovia?- dobre, tak chcem byť už teraz dôchodca, a ja s pokľudom voliť ísť nebudem musieť, urobí to za mňa moja generácia dôchodcov, lebo ich to naučil ich režim.

Ak však dôchodcom nie som, som inteligent, je mojou povinnosťou ísť voliť, zobrať zodpovednosť do vlastných rúk, a to hlavne preto, že inteligentov zase na Slovenku nie je toľko čo dôchodcov. Preto ak nechcete aby ste platili vyššie odvody alebo dane, lebo Vám to prikáže dôchodca, tak chodte voliť pravú alternatívu. Ak tak neurobíte, tak sa modlím aby ste čo najskôr boli dôchodcovia. Ale ani to ( modlenie ) Vám fakt nepomôže. Takže ostaňte hrdými inteligentmi. Voľte ( a nebudte pyšní ani hrdí ).
S pozdravom Michal Vonderčík SMITE - všetky práve vyhradené. Akékoľvek šírenie textu, j e len na základe písomného súhlasu majiteľa článku Všetky práva vyhradené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára