štvrtok 1. decembra 2011

SLOVO

Slovo

Politika je hra slov , ktoré sa málokedy aj uplatnia v praxi. Ak je potrebné vytvoriť koalíciu, pre účely víťazstva nad inou politickou stranou, tak potom je potrebné aby každý politik z koalície našiel v sebe kompromis natoľko silný aby daná koalícia vydržala celé obdobie.  Znamená to že ,, obyčajný ľudia zo SAS a skupina OKS okolo Mostu Híd, tento kompromis v sebe nenašli. Je viac než zrejmé, že teraz keď sa cez platformy silnejších politických strán dostali ako poslanci do parlamentu- budú chcieť na seba za každú cenu upozorňovať  len aby si tak pripravili pôdu pre budúce parlamentné voľby.

To žiadneho politológa nijako nevzrušuje. Nie je to žiadne prekvapujúce správanie. Takéto správanie má však vážne riziká pre samotnú koalíciu a jej schopnosť vydržať celé funkčné obdobie.  Tieto malé zoskupenia si možno neuvedomujú akú majú slabú pozíciu. Pretože ak budú sabotovať koalíciu, sami sa odpisujú v budúcich voľbách.  Ak koaličný politik podporuje opozíciu, len aby na seba upozornil, pričom celé volebné obdobie ostro kritizoval opozíciu- potom je to klasický príklad poslanca, ktorý háji svoje záujmy, a nie záujmy svojich voličov.  Každý politik musí príjmať vždy a všade kompromisy  z ohľadom na priority koalicíe a vlády.

Prioritou tejto vlády je vydržať  štyri roky a nie zbytočne vyhadzovať peniaze na prípadne nové voľby, ktoré platíme všetci.  To čo chýba politikom, ktorí potrebujú na seba zbytočne upozorňovať  je národohospodárske cítenie ,a jednoznačne nevedia čo je prioritou pre Slovensko.

Slovensko istotne nezaujíma- kto čo povedal ohľadom toho ktorého politika, a už vôbec nie že kedy a kde to kto povedal. Slovensko potrebuje riešiť nezamestnanosť, investície, zadľženosť , a nie že Sulík niečo povedal na Igora, alebo že Igor si robí vlastnú politickú prezentáciu na to aby sám zotrval vo svojom kresle aj na ďalšie roky.

 Obyčajný  ľudia do politiky nepatria- do politiky patria ľudia, ktorí majú srdce pre Slovensko. Ak chceš byť obyčajný v politike- tak sa správaj  podľa obyčajov politického života. Pretože je potrebné si uvedomiť, že veľký hráči sa pozerajú ako  sa správaš na pieskovisku. A rozhodne sa im nepáči keď prešľapuješ z jedného pieskoviska na druhé a preskakuješ hore dole- kedy vtedy ako sa ti zachce a a hlavne vtedy keď je na danej strane priaznivý vietor.

 Ak nezaujmeš jednoznačné stanovisko – si myslíš  že aj opozícia sa nepozerá. Aj on má skúsenosti  z tými ktorí prešľapujú. Ak budeš prešľapovať  z jednej strany na druhú- potom nebudeš šliapať ani na pravo ani na ľavo.  A potom tvoja nová politická- ,,Obyčajná strana,, teda strana obyčajných ľudí, neskončí nikde- bude prešľapovať pred parlamentnými bránami. 

A nezabudni tiež na  to – že politik je človek , ktorí miluje kritiku a je potrebné aby ju sám vyhľadával, iba tak preukážeš  pred svojimi voličmi, svoje čisté svedomie a hlavne to že máš schopnosť riešiť problémy.
Pozdravuje Vás Národohospodár  Vonderčík Michal

Ako reakcia na reakciu Igora Matoviča na :

Normálne ma Sulík rozosmial;) Vraj mňa nevyhodil z klubu SaS za to, že som hlasoval so SMERom. Zaujímavé, keďže na tlačovke po mojom vyhadzove doslova povedal: "Človek, ktorý hlasuje so Smerom, nemôže byť ďalej členom klubu strany SaS." Rišo, viem, že je to kruté, ak strana so slovíčkom "Sloboda" vyhodí svojho poslanca za slobodné hlasovanie, ale radšej sa s tým zmier, akoby si si mal znova hlúpo vymýšľať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára