utorok 29. novembra 2011

Pozri sa mi do očí

Politika je umenie možného, nikdy nie umenie žiaduceho. Ak sa pozriem do minulosti- populizmus a zhubná pôda pre nárast korupcie a klientelizmu bolo v prípade minulej vláde na čele so stranou SMER, neskutočne priaznivá. Ja by som sa spýtal terajších dôchodcov- kedže väčšina z nich volí túto stranu, či noazaj splnili svoje sľuby.

Dostali 13 dôchodok ? Ťažko- Dostali vianočný príspevok - po 30 euro. Byť dôchodcom som úplne vysmiaty zo sľubov, ktoré im dala minulá vláda. O kauzách s korupciou a klientelizmom ani nehovoriac- lietanie pána Slotu, Minister Financií v spoločností investičných firiem a takzvaná ,, Privelegovaná " . . Nemali odvahu na žiadne odvážne opatrenia, - napríklad zastaviť zadlžovanie.

Myslíte si že v štáte je iba post produktívna vrstva- a čo tá produktívna- tá bude čo robiť- či nám poviete že nám dáte sociálne dávky. Potom sa pýtam kto bude pracovať ? Nechápem populistickú politiku, sľubujú zázraky, a ľudia sa toho chytajú. A kde je realitia ? Či realitu necháme na budúce generácie, ktoré budú musieť riešiť spúšť po nezopdpovednej vláde. Je pekné počúvať- dáme Vám 13 dôchodky, vytvoríme kvalitný sociálny systém.

A z čoho ? Kto to zaplatíte- či sa politici smeru vzdajú svojich poslaneckých platov- a budú to platiť. To si myslím , že nepostačí. Na to aby ste mali kvalitný sociálny systém, musíte mať kvalitný trh práce, aby produktívna vrstva mala kde pracovať, a aby si takpovediac naozaj zarobili na svoj kvalitný dôchodok. Vo všeobecnosti všetci raz budeme dôchodcami, ale ak si budeme klamať rovno do vlastných očí, potom nás pravda prekvapí zaskočených, tak ako ostali zaskočený mnohí súčasní dôchodcovia, ktorí poľahky uveria sľubom kadekoho.

Nehovorím že bývala vláda bola zlá- pretože ľudia potrebovali uvolniť opasky- a aj spotrebovať sa treba učiť- v tom bola minulá vláda efektívna- v spotrebe. Hovorím o tom- že Slovensko bude potrebovať do budúcna aby si produktívna vrstva podala ruky s post produktívnou vrstvov - teda aby si mladí podali ruky zo svojimi rodičmi, aby sme aj my mladý po čase neboli prekvapený ked budeme dôchodcami .

Potrebujeme sa dopracovať k politickému konzervatizmu. Na to bude potrebné spojenie pravej a ľavej ruky, a medz iprostednej ruky. Slovensko k tomu vedie, novo nastupujúca generácia vie čo je pre ňu dobré, preto si myslím- že práve oslabená pozícia Smeru a jej prefencie v budúcich voľbách, ju paradoxne dostanú za rokovací stôl z ostatným politickými zoskupeniami.

Ak bude mať opäť silné čísla, nikto s takým partnerom nepôjde do koalície, lebo silný partner si diktuje, a slabý partner sa vezie a stráca- viď HZDS, a takisto skoro aj SNS- ktorá sa ledva udržala nad vodou. Čas poskytne priestor pre strednodobý politický vývoj. Verím že k spojeniu pravej a ľavej ruky príde a to hlavne preto- že v každom z nás sa skrýva bud študent, buď pracujúci rodič, a v nesposlednom rade budeme aj dôchodcami.

Naše rozhodnutia formujú našu budúcnosť. Robme tak aby sme neboli prekvapený sľubmi, ktoré sa z reálneho hľadiska nikdy nesplnia, a je jedno ktorá vláda ich prezentuje. Dovolím si to ukončiť tým čím som začal- Politika je umenie možného, nikdy nie umenie žiaduceho.
istotne sa nekýval. Pod tým dvojkrížom, bola riadna výšava.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára