pondelok 28. novembra 2011

KTO KOHO A KEDY KOPE DO Zadnej časti tela ?

Slovensko vs Nemecko

Hlavným problémom sú práve dnes Liberáli, ktorí si postavili hlavu a blokujú koalíciu ako celok. Vedel som že ich politická neskúsenosť sa prejaví. Zo strategického hľadiska - a hlavne dlhodobej perspektívy- je potrebné aby konečne Slovensko zažilo - konečne konzervatizmus- ktorý najviac prezentuje Figeľ a jeho KDH a SDKU-DS, ktorí sa  vedia prispôsobiť situácií čo sa týka Eurovalu.

Fico- aj keď je populista, je to výborný politik- a vie využiť každú chybu koalície- ktorá je takpovediac nejednotná. Ak kvôli eurovalu padne táto ,, pre ľudí a produktívnu vrstvu- rozumná vláda- potom ani ten rozum a šetrenie a upratovanie verejných financií- nestálo za nič.

Ale dobre- ok. Prídu predčasné voľby- a tak ako už dávno predikujem. Stačí aby mal Smer 20 % percent, a pravica - to je jedno ktorá strana, zrejme strana SAS nie, lebo tá si zase postaví hlavu, tak dajme tomu SDKU- DS -tiež budú mať 20 % - konečne svitne nádej aby si pravica podala ruku s ľavicou- aj keď to bude možno ich posledné volebné obdobie- ale príde k politickej stabilite a napĺňaniu programového vyhlásenia vlády. Musíte si uvedomiť- Vy mladí- že teraz si formujete svoju budúcnosť- svoj dôchodok.

A preto tak ako dnes preferujete len svoje záujmy, a svoje ciele- tak isto robia aj dôchodcovia- teda je tu spor . Ak pre tento spor sa budú meniť vlády, nikdy nikto nedosiahne svoj cieľ- každá skupina bude bojovať za svoje . AK to tak ostane a my budeme naozaj hľadieť iba na svoju situáciu a nášnáš budúci dôchodok  sa bude me pozerať z rezervou a teda budeme ingnorovať práva našich dôchodcov- rodičov na ich dôstojnú starobu . Potom presne táto naša rezerva sa prejaví práve vtedy keď budeme na dôchodku mi.

Potom mi budeme v rámci tejto rezervy bojovať a hlasovať za práve tej strany, ktorá bude mať v programe vyššie dôchodky,- bez ohľadu na naše deti- ktoré tým  pošleme za hranice- aby nám pomyselne tam zarábali na dôchodok. Pomyselne preto- že oni budú zarábať na dôchodky cudzích ľudí, kým nám budú zarábať na dôchodky zrejme Ukrajinci či Rumuni. Otázkou je- kto a komu vyprodukuje vyššie dôchodky ?
Dokážu to Ukrajinci a Rumuni, ktorý budú pracovať za v tej dobe minimálnu mzdu ?

 Tieto dva prúdy sa musia spojiť- to je jasné každému politológovi a národohospodárovi.

Mnohí vedeli že SAS je politický nováčik- a začína populizovať na Eurovale, ktorý sa bude vyvíjať vlastnou cestou. Kopeme tým Nemecko - nášho najväčšieho obchodného partnera do zadnej časti tela. A takéto kopance- sa nám môžu vrátiť- a to veľmi výrazne. Si len predstavte keď nás začne kopať najväčšia ekonomika v Eurozóne.

Tieto šoky neviem či zvládneme. SAS- naučte sa robiť dobrú politiku, a nerobiť populizmus, len aby ste sa zapáčili svojim voličom. Politická strana sa musí snažiť zabrať čo najširšie spektrum voličov- nie len sa zamerať na svoju skupinu mladých. Dočkáme sa konečne aj strany zelených- ktorí konečne ak pôjdu sami do volieb- tak sa všetky pravicové strany budú báť- pretože dosť mladých ich bude podporovať. Osudová chyba spojiť sa  s SDĽ- to bolo politická chyba roka od Strany Zelených.

Tak - odporúčal by som- aby ste sa spojili okamžite s koalíciou a nekopali Nemcov do zadku, a sa im radšej líškať. Lebo keď ľudia kvôli Vám nebudú mať kde robiť- tak asi pôjdu voliť Lavicu zase, a zase budeme  tam, kde teraz kopeme Nemcov.

Michal Vonderčík -SMITE
Autor je národohospodár

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára